Carver Global - AHC HQ,  2015

‘Carver Global’ sought to achieve harmony with the urban structure of different scales between newly constructed high-rise building complexes and small scaled historic buildings.

 

Rather than vertically extending existing building which was relatively large-scale compared its surroundings, a strategy of horizontally extending was selected. Through this maneuver, ‘Carver Global’ acts as 'a neutral medium' connecting the dual urban landscape of the street-facing large scale buildings with the small scale architecture located behind the site.

 

The new program was inserted over the parking space behind the existing building and connected to the existing building. Program was separated using ‘skip floor’ system with a small hall and skylight placed in between, intentionally creating an architectural promenade.

© 2021 by D-Werker Architects